Spring til indhold

Glyngøre Vandpark

  Glyngøre Vandpark hedder den flydende attraktion på nord­siden af Glyngøre havn. Glyngøre Vandpark blev indviet i 2017 som Skandinaviens største oppustelige vandpark. Parken er opbygget af 19 enhe­der som hoppepude, trampolin, rutsjebaner, klatrevæg og balan­ceredskaber, som er forbundet. Legepladsen er forankret med 18 betonblokke på hver godt 450 kg. De oppustelige dele er fremstillet i kraftig gummi, med afstivende stringers i hulrummet for at skabe stabilitet.

  Visionen har været at skabe en lege­plads med fysiske udfoldelser, som giver fortrolighed med vand samtidig med grin, latter og masse af bevægel­se i frisk luft og rent vand på fjorden. Der må leges fra solopgang til solned­gang og det giver mulighed for timevis af sjov, leg og motorisk udvikling for børn og barnlige sjæle. Man får sandsynligvis både smilerynker, røde kinder og bliver fyldt med naturens eget lykkemiddel.

  Glyngøre Vandpark søsættes i starten af juni hvert år indtil udgangen af august og ligger ca. 50 meter ude i vandet på nordsiden af havnen ud for Sallingsund Sejlklub på to-tre meters dybde. De første ca 40 meter fra stran­den kan man bunde, men de sidste meter skal svømmes, så vandparken stiller krav om, at børnene kan svøm­me 400 meter, og er barnet under 12 år, skal en forælder følge med. Passer vi godt på vandparken, forventer vi, at vi har glæde af den i 7-8 år.

  Fælles ansvar og god opførsel

  Glyngøre vandpark er tilvejebragt af frivillige kræfter, der synes at Glyngøre skulle have en ny, anderledes og visionær lege­plads på fjorden. Fonde, lokale virksomheder og personer har gjort projektet muligt. Arbejdet er udført i samarbejde med Sallingsund Sejlklub. Sejlklub­bens seniorafdeling har stået for udlægning anlægget i samarbejde med lokale fiskere og dykkere. Gruppen er også behjælpelig ved optagning hvert år.

  Det er vores fælles ansvar at pas­se godt på legepladsen, og det er vores fælles ansvar, at et hvert besøge på legepladsen bliver en god oplevelse for alle. Så pas på både hinanden og legepladsen, så har vi glæde af den i mange år. Enhver benyttelse af vandlege-pladsen sker på eget ansvar. Derfor opfordrer vi alle til at sætte sig godt i ind og overholde sikkerhedsreglerne, som fremgår af denne folder og på skiltene på havnen.

  Vi opfordre alle forældre til at snakke Vandparkens sikkerhed og ordensregler godt igennem med deres børn. En hjælp for barnet kan være kan sikkerheds­ikonerne.